So I begin

2009.12.10. 09:55

Szóval...

Alapvetően reklámokkal foglalkozó bloggerként ismer, aki ismer, és nagyon sokat vaciláltam, hogy fel merjem-e vállalni a 'saját nevemet' a Kontárbloghoz hasonlóan régóta tervezgetett, főleg a diplamunkám miatt aktuálissá vált környezetvédelemmel, fenntartható fejlődéssel foglalkozó blogomhoz...
Úgydöntöttem, igen, vállalni kell, hiszen több szempontból is érdekes együttállás ez.

Igenis itt az ideje, hogy nagyobb hangsúlyt kapjon a fenntartható marketing!

Globalizáció, töretlen fejlődés gazdasági válságok után közepette is.
A piacgazdaság diktál: ADD EL.
Bármit és bárkinek, mindent és mindenkinek.
 

Rengeteg használhatatlan, felesleges árut állítunk elő, iszonyat mennyiségű erőforrást használunk fel arra, hogy olyan termékeket produkáljunk, amik rövid úton a szemétben végzik.
Idővel egyre több, és több helyen okoz gondot a felhalmozott szemét, kevés az égető, és nem is a legtökéletesebb megoldás ez ugye...
Közben a gyárak csak ontják magukból vég nélkül a piacra váró árukat.

Durva, hétköznapi értelemben véve a marketing szerepe, hogy egy utat találjon a vállalatok, és a fogyasztók között, melyen keresztül minél több árut próbál zúdítani a háztartásokra.
Sokan úgy gondolják, a marketing jelmondata "eladni, bármi áron", pedig ez nem egészen így igaz.
Igennis létezik etikus marketing, fenntartható marketing, környezetbarát marketing.
Figyelembe kell venni jónéhány dolgot, és nyilván kicsit bonyolultabb elsőre végiggondoltan reklámozni, mint kinyomtatni minden héten a 3tonna Tescos újságot, de igenis meg lehet oldani, és ha valaki megteszi, vállalhatja büszkén.

Hajrá, a fenntartható marketing nevében.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://zold-seg.blog.hu/api/trackback/id/tr641587714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása