Környezetbarát szórólap?

2010.05.26. 10:52

"A környezetbarát szórólap
Lemondhatok a postaládámba kapott szórólapról?

www.szorolaponline.hu

Kedves Zöld kezdeményezés.. A lényege, hogy kapsz egy matricát, ha regisztrálsz, kiragasztod, és a kezdeményezés mögött álló országos terjesztő cég nem dob a postaládádba több kiadványt.. !!!

Ezzel jóval kevesebb fát kell majd kivágni....
Szuper akciók, hirdetési lehetőségek, környezetbarát módon, együttműködve terjesztő cégekkel!"

Ezt most kommentelték be hozzám.
Persze ,ez tök jól hangzik, kevesebb papír,kevesebb bosszúság, kevesebb szemét.
Ae nekem azért kérdéses, hogy a kis cégek, amik nem 'regisztráltan' szórólapoznak, vajon nem fognak-e magasról tennia matricára?

És honnan tudjam,hogy ez az egész nem csak az e-mailcímem megszerzésére irányul?

Teljesen jogosnak és fontosnak tartom a felvetést, tök jó az ötlet!
Igen kevesebb szórólap kell, ne raktják tele a közös tartót se, ha látják, hogy kis társasház, és ne tömjék tele a postaládám se, mert nem fér bele a levél.

De szerintem ez itthon nem megvalósítható, annyian annyiféle szórólapot hoznak, a szórólapozó akciók közül a multik 2heti adagja koordináltan érkezik,de az összes több, az nem. És sajnos szerintem abból több van.
Persze már az is sokat ér, ha a felét nem kapom meg, de én mégsem szeretem kiadni, hogy hol lakok, és mi az e-mailcímem...

ÉS persze azt is jó lenne tudni, mely cégek, milyen szórólapja ellen véd, ezt hiányolom a honlapról.Mert ha csak egy céggel szemben, azzal nem vagyok nagyon kisegítve.

2-es kódú tojás

2010.04.29. 23:00

Többször szóba került, hogy mindnehol csak 3-as kódú tojást kapni.
Saját tapasztalat: 3-as kódú a 70%a a kínálatnak. Ha egy boltban 1-2féle tojás van csak, akkor az tuti mind 3-as kódú. 2-es és 0-s néha előfordul, 1-est még sose láttam.

Bár nem nagyon járók a mocsárpusztító Auchanba, most7en mégis be 'odakerültem', gondoltam addigis nyomozok egy picit tojás ügyben.
A lenti képeken szereplő tojástartókban 2-es kóddal ellátott, tehát alternatít mélyalmos tartásból származó (lásd). Természetesen nem ez a legjobb tojás, de még mindig jobb, mint a 3-as ketreces...

Mivel én is tapasztaltam, hogy nagyon sok dobozra az van rajzolva a pipi, meg a mező, és közben 3-as (sőt, ha műanyag a doboz, eleve nem is érdemes hozzáérni...), készítettem néhány képet, hogy ha valaki 3-asnál normálisabb kódú tojást akar venni, ezeket keresse.
 

 

 ezt a kellemes Húsvéti ünnepeket feliratot, és a Wellness szót nem tudtam hova tenni, de 2-es kód van a dobozban a tojáson, az fix:D

 

 
A bio tojásokat nem fényképeztem le, abból 2féle volt, és öles betűkkel rajta volt, hogy bio.

Egyébként a 3-as kodú tojásoknak 23ft/db volt a legolcsóbbja, 2-es kóddal rendelkezők között 35ft/dbra jött ki a legolcsóbb. Szerintem az annyira nem vészes. A biotojásnak 50Ft-nál kezdődött darabja.

Sokan vannak, akik hőbörögnek,hogy hát ezt a 'pluszpénzt' ki fogja nekik megfizetni, nekem speciel nyugodtabb a lelkem már attó is, ha tudom, a tojást adó tyúk nem nyomorogta a halálba magát... De persze ha lehet, bio tojást veszek.
Egyébként amondó vagyok, valószínűleg senkinek semmilyen problémája nem lesz attól, hogy a tojásfogyasztását visszaveszi 30-40%-al. Nyilván x összegből darabra kevesebb jön ki ezekből a tojásokból, de ha egy picit visszafogjuk a fogyasztását, nem dől össze a világ.
Megjegyzés: legközelebb a Matchben is csinálok képeket, ott olcsóbb szokott lenni a biotojás, és ott van egy másik fajta 2-es kódú is, csak már nem emlékszem a nevére.
Kérdés: láttatok már 1-es kódú tojást?

Szerző: Kontárblog

3 komment

Címkék: tojás

Döbbenetes hír

2010.04.26. 21:22

David Attenborough, a híres brit ökológus a Silent Summer (Néma nyár) című könyvében kifejti, hogyan törli el fajok sokaságát a Föld színéről az ember.

A könyv ötven évvel elődje, a Rachel Carson által jegyzett nagysikerű Néma tavasz után jelent meg. A szerző a környezetszennyezés élővilágra kifejtett hatását taglalta benne.

Az új tanulmány szemlélteti a rovarirtóknak, a népesség növekedésének, a gazdálkodásnak és más tényezőknek a hatását a Nagy-Britannia ökoszisztémáját fenntartó fajokra. Attenborough azt írja, hajlamosak vagyunk a nagyobb állatokra összpontosítani, és a kicsiket figyelmen kívül hagyni, pedig ők jelentik egész ökoszisztémánk alapját - és gyorsabban tűnnek el, mint valaha.

A hatszáz oldalas könyv, amely Norman Macleannek, a Southamptoni Egyetem professzorának szerkesztésében jelent meg, rámutat számos nappali lepke, méh, egyéb repülő rovar és csiga állománycsökkenésére, és egyes éjjeli lepkék kihalására. A professzor szerint a következő nagy fajpusztulás kellős közepén lehetünk mind globális, mind helyi szinten.

Folytatás

Szerző: Kontárblog

Szólj hozzá!

Címkék: hír

A Föld tüdeje

2010.04.25. 16:18

Szerző: Kontárblog

1 komment

Címkék: plakát

Csere-bere piac

2010.04.15. 16:44

Tudvalevő, hogy ami az egyiknek szemét, az a másiknak kincs lehet...
Ami neked már nem kell, és csak a szemetesed tömnéd meg vele, más lehet, hogy épp most készülne beszerezni drága pénzért. Sose tudhatod, kinek jönne jól a megunt virágcsereped, régi játékaid, apróságaid.

Ezért hívnám fel a figyelmeteket a következő rendezvényre, bővebb infó róla itt.

Szerző: Kontárblog

2 komment

Címkék: nonprofit

If you give up, they give up

2010.04.13. 08:44

Nagyon szomorú!

Nem jutok szóhoz... 
Hatásvadász, de kell is, hogy üssön.

 

Kontár

Egy-kör

2010.03.03. 09:13

ELINDULT az EGY-KÖR, az egyetemisták és főiskolások online környezettudatossági vetélkedője!

Regisztrálj csapatoddal, és oldd meg az öt forduló feladatait értékes nyereményekért!

A REGISZTRÁCIÓ folyamatos! Bármelyik körbe beszállhatsz - persze a legjobb, ha mind az ötben játszol. :)

AKTUALITÁSOK:

1. Az első feladat már letölthető a "Feladatok" menüpontban.

2. Ha kérdésetek merül fel a regisztrációval, illetőleg bármi mással kapcsolatban, kérünk benneteket, hogy az alábbi email címen jelezzétek:


info@gyereegykorre.hu

 

A projekt plakátját az alábbi képre kattintva letöltheted:
Egykör

Zöld kommunikáció 2010

2010.02.24. 11:01

Zöld Kommandó 2010 A fény2010-ben is folytatódik a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Zöld Kommandó akciósorozata, amely a zöldbűnözés visszaszorítását tűzte ki céljául.  Az idei akciósorozat az építési és bontási hulladék engedély nélküli kezelésének visszaszorítása érdekében lép fel.

http://www.csakjohirek.hu/content/view/6236/27/

Hasznos oldal

2010.02.17. 11:13

http://oko-piac-ter.freeblog.hu/

zöldnaptár:
http://www.zoldmate.hu/zm-naptar/

Környezettudatos ötletek

2010.02.12. 08:30

hogy mik vannak

egy jó blog


Koppenhága után: Környezettudatos gondolkodást, politikát és cselekvést a fenntartható fejlődésért

Időpont: 2010. február 19.

 

Célja: közös párbeszéd előmozdítása a tudomány, a gazdaság valamint a politikai élet magas rangú képviselői között a környezettudatos gondolkodás és a fenntartható fejlődés előmozdítása érdekében.

Nagyon tetszetős, aki tud rá 20.000 ft-ot szánni, annak mindenképpen érdemes végignézni

Gyere_egy_körre

2010.02.09. 18:45

Az EGY-KÖR projekt környezettudatossági versenyindító roadshow-ja 2010 februárjában indul.

 

Maszkos klímaparádé

2010.02.06. 09:55

Meghökkentő élményben lehet részük a munkába igyekvő budapestieknek február 19-én pénteken, a Nyugati teret ugyanis álarcba öltözött fiatalok lepik el a kora délelőtti órákban.
 (tovább)

Egy mozdulat

2010.02.04. 10:07

Egy mozdulat

Amit lekapcsolsz, azért nem fizetsz.

Aranyos kis filmek

Exxon 2010

2010.01.20. 16:32

Egy amerikai kutatócsoport megvizsgálta azt az alaszkai partszakaszt, ahova az Exxon Valdez tankhajóból több tízezer tonna olaj ömlött huszonegy éve. Az olaj jelentős része még mindig a talajban van.

 

forrás: index

Zöldellátó

2010.01.15. 09:35

Minden, ami egy zöld irodába kell: Katt

Hógömb

2010.01.14. 20:13

 Ötletes! Nagyon ötletes! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Megmondom őszintén...

2010.01.10. 10:41

Nem politizálok, mert félek tőle.

Elhülve olvastam a minap az egyik blogon zöldgárdáról, meg a politikai tehetetlenségről.
Sokmindenről tehet a politika, és nagyrészban okozója a magyar emberek közönyének, fásultságának, és 'úgyis mindegy' szemléletének, de azért nem minden írható a számlájára.

Az emberi hülyeség minden kormány alatt jelen van, ahogy az irigység, és a kapzsiság is.

Én nem kívánok állást foglalni politikai és vallási nézetekben. Kicsi vagyok én ehhez. Szép szóval úgyse lehet senkit meggyőzni a maga 10-20-50 éve rögzült világnézetének helytelenségéről.
Kár is a gőzért (igen, szószerint is lehet érteni, mert igen forrófejűek tudnak lenni az emberek) meg az elpazarolt időért is.

Ne foglalkozzunk a politikával! Inkább tegyünk minden nap valamit, ami !

Éljünk minden élethelyzetben mintaszerűen, tegyünk meg képességeinkhez mérten mindent a Földi életünk fenntarthatóságáért.
Ha keserű is, ha fáj is, politikai helyzettől függetlenül ártunk magunknak, és mindenkinek, ha a szemetesbe dobju a Pet-palackot, ahelyett, hogy szelektíven gyűjtenénk, a kukába dobjuk a kiégett égőtestet, ahelyett, hogy összegyűjtve leadnánk, a lefolyóba öntjük az olajat, ahelyett, hogy gyűjtögetnénk, és később leadnánk.
1 l olaj kb 1.000.000 l vizet tesz élhetetlenné!
Ártunk a földnek, ha megvesszük a fehér hungarocell hátlapra fóliázott újhagymát a sima befőttesgumival összekötött helyett.
Ha a csíkon túl is töltünk az öblítőből, mosószerből, csak hogy biztosan jóillatú legyen, mikormár a szennyestartóban van is...
Ha nem vesszük észre, mennyivel több szemetet termel, ha egyesével van csomagolva( pl a tea).
Ha a lustaságunk miatt a telefonkönyvtől elkezdve minden papírt a szemetesbe dobunk, ahelyett, hogy összegyűjtve a szelektívbe hordanánk.
Ha eszünkbe se jut lemondani a havi számlakivonatot, miközben jobbára el sem olvassuk, és ott az e-bank.
Ha feljebb tekerjük a termostatot, ahelyett, hogy belelépnénk a mamuszba, vagy felvennénk egy pulcsit.
Ha a munkahelyünkön azért csak nyomtatunk ki ezt, meg azt, és azért hagyjuk bekapcsolva, vagy tekerjük fel, mert nem mi fizetünk érte...(tényleg nem te fizetsz meg érte?)


Még valamit tehetsz, ami feladatod is e perctől: terjeszd!
Figyeld, hogy hogy élnek körülötted, és próbáld őket is terelni egy fenntarthatóbb élet fele. Mondd el neki, hogy mit tehet, hogy kisebb legyen az ökológiai lábnyoma, és tudatosítsd benne, ezek nem nagy erőfeszítések, nem járnak nagy lemondással, viszont jóérzést, azt adnak bőven!


Talán akik ismernek, most meglepődnek, de van az a téma, amibe én nem kötök bele, amivel kapcsolatban azt érzem, felesleges foglalkozni vele mélyebben, mert amin nem tudok változtatni, azon kár idegesítenem magam. Nekem ez a politika.

Inkább lemegyek, és összeszedem a parkban a szemetet, és elviszem a lépcsőházból a szelektívbe a szórólapokat.
Talán valaki meglátja, és legközelebb ő szedi össze.
Talán valaki meglátja, elszégyelli magát, és nem szemetel többet...
Talán ettől kézzelfoghatóan és szemlátomást szebb, jobb lesz a világ.
Ne mérgelődjünk gyerekek...
 
Inkább tegyünk ma valamit, az élhetőbb holnapért!
Úgygondolom, többre megyünk azzal, ha szépen mindenki felfogja, egy pici segítség is sokat ér. Ha minden egyes ember a Földon a szelektívbe hordaná a palackokat (nyilván akkor több gyűjtő lenne mennyiségre és kapacitásra is) több ezer köbméter szeméttől mentesülnének a szemétlerakók, és több mázsa felhasználható anyaghoz jutnának a feldolgozóüzemek.
Kis lépés az embernek, nagy lépés az emberiségnek.
Én úgy érzem, ilyen apró tettekkel is nagyon sokra, sőt talán többre lehet menni, mintha központi akarattal, és erőszakszervvel kényszerítenénk az embereket bizonyos elvek betartatására. Fel kell őket világosítani, mert nem is tudják elképzelni, mekkora szeméthegyek vannak, és még mekkorák lesznek, ha így élünk továbbra is.
Fogyasztói társadalomban élünk, ami azt is jelenti egyúttal, hogy van választási lehetőség, van alternatíva.
Válaszd a kevésbé környezetszennyezőt, ha teheted válaszd a hazait!
Többet ésszel, mint ész nélkül, és kis lépésekkel is nagy haladást lehet elérni.
 

Jókis cikk.
A klímacsúcsról vélemények.

Nem lehet sózni

2010.01.08. 23:05

Ősztől nem lehet konyhasóval csúszásmentesíteni a köztereket - közölte a kormányszóvivő az MTI-vel.

Szollár Domokos elmondta: a rendelet célja a környezet védelme, ezért döntött úgy a kormány, hogy a parkok, a játszóterek és a járdaszakaszok csúszásmentesítését szabályozzák.
Hangsúlyozta: ez nem vonatkozik az úttestekre, azokat továbbra is lehet “sózni”.

Itt a cikk.

Klímafürdő

2010.01.03. 22:24

KlímaFürdő.
Sokan kérdeztétek, mit tehetünk mi a klímaváltozás megfékezéséért...

Egy őszinte autóreklám?

2010.01.01. 13:57

Őszinteség, vagy PR fogás?
 

Igenis fel kell hívni a figyelmet a jelenségekre.
Erre jók ezek a printek:
Szívlapát

 

Ne csomagolj!

2009.12.23. 13:57