Környezetbarát szórólap?

2010.05.26. 10:52

"A környezetbarát szórólap
Lemondhatok a postaládámba kapott szórólapról?

www.szorolaponline.hu

Kedves Zöld kezdeményezés.. A lényege, hogy kapsz egy matricát, ha regisztrálsz, kiragasztod, és a kezdeményezés mögött álló országos terjesztő cég nem dob a postaládádba több kiadványt.. !!!

Ezzel jóval kevesebb fát kell majd kivágni....
Szuper akciók, hirdetési lehetőségek, környezetbarát módon, együttműködve terjesztő cégekkel!"

Ezt most kommentelték be hozzám.
Persze ,ez tök jól hangzik, kevesebb papír,kevesebb bosszúság, kevesebb szemét.
Ae nekem azért kérdéses, hogy a kis cégek, amik nem 'regisztráltan' szórólapoznak, vajon nem fognak-e magasról tennia matricára?

És honnan tudjam,hogy ez az egész nem csak az e-mailcímem megszerzésére irányul?

Teljesen jogosnak és fontosnak tartom a felvetést, tök jó az ötlet!
Igen kevesebb szórólap kell, ne raktják tele a közös tartót se, ha látják, hogy kis társasház, és ne tömjék tele a postaládám se, mert nem fér bele a levél.

De szerintem ez itthon nem megvalósítható, annyian annyiféle szórólapot hoznak, a szórólapozó akciók közül a multik 2heti adagja koordináltan érkezik,de az összes több, az nem. És sajnos szerintem abból több van.
Persze már az is sokat ér, ha a felét nem kapom meg, de én mégsem szeretem kiadni, hogy hol lakok, és mi az e-mailcímem...

ÉS persze azt is jó lenne tudni, mely cégek, milyen szórólapja ellen véd, ezt hiányolom a honlapról.Mert ha csak egy céggel szemben, azzal nem vagyok nagyon kisegítve.

A bejegyzés trackback címe:

https://zold-seg.blog.hu/api/trackback/id/tr422032373

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Környezetbarát szórólap? 2010.05.28. 11:21:42

Kontár bejegyzése nyomán, tegnap én is "kutattam" a témában, vagyis, hogy úgy hozta az élet, hogy már megint Cora újság landolt a postaládában...Miért már megint? Mert lemondtuk! Cora által nekünk küldött válaszküldeményen pipáltuk be a kis n...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.05.26. 12:25:34

Nagyon jó felvetés :-) Ennek a lényege az, hogy a családonkénti 30 kiló kiadványt minimálisra csökkentsük.

a biznisz, nem az e-mail cím, hanem a megbízó csökkenő nyomdaköltsége, illetve a károsanyag kibocsájtás csökkentése. Ez egy nagy példányszámú lapnál jelentős "kiadás" Sok hasonló kezdeményezés indult, de egy dologban hibádzott: Nem volt mögötte terjesztő cég.

2010.05.26. 12:27:09

A Lényeg, és jól látod a csökkentés. A szórólap egy szuper - olcsó eszköz, nem lehet kiváltani egyenlőre. Nem is az a cél. A cél inkább a fenntarthatóság.

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2010.05.26. 12:29:54

@grezoo: azért az is szempont,hogy a postafiokomban 3kattintással be tudom állítani,hogy archiválja helyből a mailokat, így nem ér célba...viszont a papíralapún meg csak kiszúrok valamit, amíg pucolom rajta a krumplit:)
nem tudom, mely cégek mennek ebbe bele,de gyanítom, a hagyományosan barbár,nagy mennyiséget előállító cégek nem.
illetve akkor terjesztetnek mással.
lehet érdemes lenne valami állami szabályozást mögérakni.

mely terjesztőcég által,mely kiadványoktól szabadulhatunk így meg? konkrétum által nőne a hajlandóság

grezoo (törölt) 2010.05.27. 10:54:35

A lapterjesztő KFT franchise csoportja ez országos hatókörű cég.
Nekik(a multiknak) nagy problémájuk a nyomdaktsg, illetve a meddőszórás. Ez nekik is bolt. Bolt a csr miatt is. (Nem csak környezetvédő szatyruk, de környezetvédő szórólapjuk is lenne) De csak akkor, ha akarjuk. És mi is tudatosan vásárlunk. (érdekelnek az akciók, de nem csak papíron) ez soha nem fogja kiváltani a szórólapot, de nem is az a cél. :-)

PPJ · http://greenr.blog.hu 2010.05.30. 09:25:26

Frissítés: Ennyi áruházlánc újságjának a terjesztésében vesz részt a Feibra, tehát, elivelg ezeknek nem kell "bedobódniuk" a ládába, miután kiírtátok a postaládára, hogy "reklámanyagot nem kérünk"!
www.feibra.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=59&Itemid=67

grezoo (törölt) 2010.05.30. 23:48:16

Ki írta hogy ez a Feibráé? Nem ki kell írni, rendelni egy matricát a szorolapoline.hu -n, :-) Ha kiírod nem biztos, hogy betartja :-) Nekem is kint van egy -két sima nem kérek matrica :-), és jön az újságjuk :-)Kiragasztottam egy HVG -s et is, de a fránya postás azt nem dobja :-)

Grezoo (törölt) 2010.06.08. 09:10:00

Megjöttek a matricák!!!

grezoo (törölt) 2010.06.09. 11:38:53

Amíg nem késő... screencast.com/t/ZDhmMzNlNDEt :-)

euro_állás · http://www.euro-allas.hu/ 2012.02.24. 22:05:41

A szórólap az egyik leghatékonyabb reklámeszköz, úgyhogy a multik tuti nem fogják csak úgy veszni hagyni hacsak tényleg nem születik valami durvább törvénycikkely ezzel kapcsolatban. Másrészt nekem bejött a matrica! :-)
süti beállítások módosítása