2-es kódú tojás

2010.04.29. 23:00

Többször szóba került, hogy mindnehol csak 3-as kódú tojást kapni.
Saját tapasztalat: 3-as kódú a 70%a a kínálatnak. Ha egy boltban 1-2féle tojás van csak, akkor az tuti mind 3-as kódú. 2-es és 0-s néha előfordul, 1-est még sose láttam.

Bár nem nagyon járók a mocsárpusztító Auchanba, most7en mégis be 'odakerültem', gondoltam addigis nyomozok egy picit tojás ügyben.
A lenti képeken szereplő tojástartókban 2-es kóddal ellátott, tehát alternatít mélyalmos tartásból származó (lásd). Természetesen nem ez a legjobb tojás, de még mindig jobb, mint a 3-as ketreces...

Mivel én is tapasztaltam, hogy nagyon sok dobozra az van rajzolva a pipi, meg a mező, és közben 3-as (sőt, ha műanyag a doboz, eleve nem is érdemes hozzáérni...), készítettem néhány képet, hogy ha valaki 3-asnál normálisabb kódú tojást akar venni, ezeket keresse.
 

 

 ezt a kellemes Húsvéti ünnepeket feliratot, és a Wellness szót nem tudtam hova tenni, de 2-es kód van a dobozban a tojáson, az fix:D

 

 
A bio tojásokat nem fényképeztem le, abból 2féle volt, és öles betűkkel rajta volt, hogy bio.

Egyébként a 3-as kodú tojásoknak 23ft/db volt a legolcsóbbja, 2-es kóddal rendelkezők között 35ft/dbra jött ki a legolcsóbb. Szerintem az annyira nem vészes. A biotojásnak 50Ft-nál kezdődött darabja.

Sokan vannak, akik hőbörögnek,hogy hát ezt a 'pluszpénzt' ki fogja nekik megfizetni, nekem speciel nyugodtabb a lelkem már attó is, ha tudom, a tojást adó tyúk nem nyomorogta a halálba magát... De persze ha lehet, bio tojást veszek.
Egyébként amondó vagyok, valószínűleg senkinek semmilyen problémája nem lesz attól, hogy a tojásfogyasztását visszaveszi 30-40%-al. Nyilván x összegből darabra kevesebb jön ki ezekből a tojásokból, de ha egy picit visszafogjuk a fogyasztását, nem dől össze a világ.
Megjegyzés: legközelebb a Matchben is csinálok képeket, ott olcsóbb szokott lenni a biotojás, és ott van egy másik fajta 2-es kódú is, csak már nem emlékszem a nevére.
Kérdés: láttatok már 1-es kódú tojást?

Szerző: Kontárblog

3 komment

Címkék: tojás

A bejegyzés trackback címe:

https://zold-seg.blog.hu/api/trackback/id/tr401963197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2010.04.30. 01:18:41

Grat! Jó bejegyzést lett! Ezentúl ezeket fogom keresni.
Ámen!

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2010.04.30. 09:14:27

@Pacsker: köszönöm, a kis cserkész ott segít,ahol tud:)

majd írok még ilyen 7köznapi zöldenfőzünk tippeket, van a húsmentes blogom, de nincs időm írni...pedig vannak jó receptek:)

evig 2011.05.19. 21:46:43

1-es tojást nem is fogsz látni. Az egyes a kertben kapirgáló (de nem bio-t jelenti. A madárinfluenza óta nincsenek szabadban a szárnyasok.
Kapcsolódó infó és kisfilm:
zpok.hu/cikk.shtml?x=45781
süti beállítások módosítása